Hozzávalók:
- 50 dkg lilakáposzta
- 3 dl kókuszjoghurt
- 1 db citrom leve
- 3 gerezd fokhagyma
- Só - ízlés szerint
Elkészítés:
A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk, a fás torzsákat kivágjuk, majd nagyon vékony csíkokra aprítjuk. Megsózzuk, jól összekeverjük és 10 percig hagyjuk állni. Közben elkészítjük a mártást a kókuszjoghurtból és a citromból, ha szükséges, lehet egy kicsit édesíteni. Ezután belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük a káposztával. Lefedjük, végül hűtőszekrénybe tesszük, és legalább egy napig érleljük. Bármilyen húsféle mellé kitűnő választás!
Jó étvágyat!
Forrás: Tesco - Főzni jó receptek