2015. december 18., péntek

Kókuszjoghurtos vörös káposzta



Hozzávalók:


  • 50 dkg lilakáposzta
  • 3 dl kókuszjoghurt
  • 1 db citrom leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Só - ízlés szerint
Elkészítés:

A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk, a fás torzsákat kivágjuk, majd nagyon vékony csíkokra aprítjuk. Megsózzuk, jól összekeverjük és 10 percig hagyjuk állni. Közben elkészítjük a mártást a kókuszjoghurtból és a citromból, ha szükséges, lehet egy kicsit édesíteni. Ezután belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd alaposan összekeverjük a káposztával. Lefedjük, végül hűtőszekrénybe tesszük, és legalább egy napig érleljük. Bármilyen húsféle mellé kitűnő választás!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése